Ponttijden Tiengemeten

Vaar mee met de boot van Natuurmonumenten. Naar een eiland vol ongerepte wildernis en ouderwetse stukjes platteland. En geniet onderweg van wolken, wind en water.

Bestel je ponttickets hier

 

Vertrektijden pont

De pont vertrekt vanaf de vaste wal van maandag t/m zondag:

10.00 - 11.00 - 12.00 - 13.00 - 14.00 - 15.00 - 16.00 - 17.00 uur

De terugvaart vanaf het eiland naar de vaste wal is ongeveer 10 minuten later.

Extra afvaarten in het seizoen

Van 1 april tot en met 31 oktober vaart de pont op vrijdag, zaterdag en zondag extra om 18.00 en 19.00 uur (terug vanaf Tiengemeten ongeveer 10 minuten later). Dan kun je dus lekker lang op Tiengemeten blijven!

Prijzen

Retour Nieuwendijk – Tiengemeten

Kinderen tot 2 jaar: gratis
Kinderen van 2 t/m 12 jaar: niet leden € 4,00 leden € 2,00
Volwassenen (en kinderen vanaf 13 jaar): niet leden € 6,00 leden € 4,00

Korting

Leden van Natuurmonumenten krijgen het hele jaar € 2,00 korting (alleen op vertoon van de ledenpas). Deze korting is enkel geldig voor jouw gezin. Voor groepen geldt dat er 2 volwassenen en 2 kinderen mee mogen op 1 ledenpas. Voor grotere groepen is geen groepskorting mogelijk.

Pontticket kopen

  1. Koop de tickets nu direct online en voorkom wachten bij de kassa. Alleen toegang met uitgeprinte tickets.
  2. Koop je ticket bij Infopunt aan de vaste wal. Het infopunt is open tussen 1 april en 31 oktober op dinsdag t/m zondag tussen 9.30 en 16.00 uur. 
  3. Op tijden dat het Infopunt is gesloten, kun je buiten terecht bij de kaartautomaat.

Enkele reis (terug) kopen kan in het bezoekerscentrum

Veel bezoekers komen met hun fiets met de Waterbus naar Tiengemeten. Een aantal mensen neemt dan de pont van Tiengemeten naar Nieuwendijk terug om vervolgens naar hun eindbestemming te fietsen. Voor de pont terug moet u een enkele reis te kopen. Dit kan in het bezoekerscentrum op Tiengemeten. Vraag ernaar bij de kassa in de winkel. Een enkele reis is niet online te koop.

Bereikbaarheid

Routebeschrijving naar pont

Vanaf de A29 Rotterdam-Zierikzee afslag Numansdorp/Zuid-Beijerland, na afslag richting Zuid-Beijerland, volgt u de borden Tiengemeten (veerdienst).

Navigatieadres:
Nieuwendijk 1
3284 KR in Zuid-Beijerland

Openbaar vervoer

Er rijdt een (door vrijwilligers gereden) buurtbus van Zuid-Beijerland direct naar de pont. Kijk op 9292.nl voor de actuele dienstregeling.

Gratis parkeren

Bij de afvaart is een groot parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren.

Tijd over aan vaste wal?

Als je wat tijd over hebt voordat de pont naar Tiengemeten afvaart, kun je de Tiendgorzen even in. Dit kleine, maar vogelrijke natuurgebied ligt direct aan het parkeerterrein. Door het gebied loopt een kort wandelpad.

Muggen & dazen

Let op: Op warme, windstille dagen zijn er dazen en muggen op Tiengemeten. Zodra er een beetje wind is, zijn de beestjes verdwenen. Wij raden aan om op de windstille dagen DEET mee te nemen. 

Vragen

Voor vragen kun je bellen met het bezoekerscentrum Tiengemeten via 0186-660214 of stuur een e-mail naar [email protected].  Een medewerker van Natuurmonumenten staat je tijdens kantoortijden te woord. Bekijk de voorwaarden veerdienst Tiengemeten.