Ga direct naar inhoud
Drenthe

Projecten in Drenthe

 • Project

  Natuurontwikkeling Mantingerveld: kleinschalig heidelandschap in combinatie met natuurbegraven

  Met steun van leden zette Natuurmonumenten dertig jaar geleden al de eerste stappen om landbouwgebieden rondom Mantinge en Nieuw Balinge te herstellen tot natuur. Er is veel gebeurd en nu zien we kansen een nieuwe stap te maken in het gebied tussen Nieuw Balinge en het Munitiemagazijncomplex.

 • Project

  Poort tot De Onlanden

  Ontmoetingsplek De Onlanderij is verouderd en wordt vernieuwd binnen de contouren van het huidige erf. De Onlanderij blijft zo ook in de toekomst een geliefde ontmoetingsplek voor jong en oud.

 • Project

  Project 'Brede Kijk op het Oude Diep'

  Natuurmonumenten werkt samen met andere partners om nieuwe natuur te ontwikkelen en de waterhuishouding rondom het Oude Diep te verbeteren.

 • Project

  Klimaatbuffer De Klencke- Drostendiep

  Het stroomgebied van het Drostendiep in Zuidoost-Drenthe krijgt een klimaatbestendige inrichting:. Bij wateroverlast kan er water worden vastgehouden en bij droogte kan er water worden afgegeven.

 • Project

  Klimaatbuffer De Onlanden

  Natuurgebied De Onlanden op de grens van Groningen en Drenthe is begin deze eeuw ingericht voor de berging van water. Een robuuste klimaatbuffer die er mede voor zorgt dat de stad Groningen droge voeten houdt.

 • Project

  LIFE Going up a level

  Dankzij het LIFE project Going up a level zal de natuur van het Nationaal Park Drents-Friese Wold en Leggelderveld nog rijker, gevarieerder worden en nog spannender om te beleven.

 • Project

  Natuurherstel Nationaal Park Drents-Friese Wold en Kamsalamander

  Op het zuidelijkste punt van het Drents Friese Wold doet de kamsalamander het goed. Nergens in Nederland zijn ze zo goed vertegenwoordigd. In voormalige landbouwgebieden bijvoorbeeld waar de bodem nog sterk vermest is, vind je deze kleurrijke amfibie niet, of minder vaak.

 • Project

  Natuurherstel Nationaal Park Drents-Friese Wold

  Samen met Staatbosbeheer en Waterschap Reest en Wieden herstelde Natuurmonumenten tussen 2000 en 2007 de beekdalen van de Vledder Aa en de Tilgrup. De beekdalen liggen centraal in Nationaal Park Drents-Friese Wold.