De Carolinahoeve

Het is je vast niet ontgaan, de Carolinahoeve in het bos bij de Steeg heeft een ware metamorfose ondergaan. Eind 2020 nam de vorige uitbater na 40 jaar afscheid. Natuurmonumenten greep deze kans aan om de hoeve te verbouwen en de omgeving op te frissen. Na een periode van verbouwen en herinrichten stellen we de nieuwe ondernemers Tineke de Haas en haar compagnon Maarten Jansen graag aan je voor.

De Carolinahoeve

Maarten Jansen, 49 jaar 

Na 10 jaar in dienst te zijn geweest als General Manager bij Landal Miggelenberg te Hoenderloo, slaat hij uiteindelijk zijn creatieve vleugels weer uit. Als buitenmens en gastheer pur sang gaat er een wens voor hem in vervulling.

Maarten Jansen

Maarten Jansen

Tineke de Haas, 46 jaar

Met een achtergrond in de horeca pakt Tineke, na een uitstapje in het zakenleven, haar passie weer op. Haar motto; dromen moeten geleefd worden! Een mensen-mens dat graag dichtbij en ook letterlijk in de natuur staat. Geboren in Brabant, hier is gastvrijheid haar met de paplepel ingegoten. Woont nu al ruim 20 jaar met man en 3 kinderen in de eveneens prachtige Betuwe.

Tineke de Haas

Tineke de Haas

Welkom

Maarten en Tineke heten u binnenkort graag welkom in de Carolinahoeve. Door de natuurrijke omgeving, huiselijke sfeer en speelse inrichting is het voor iedereen een gezellige plek om even tot rust te komen.

'Wij serveren, met de grootst mogelijke glimlach, (h)eerlijke gerechten welke wij zoveel mogelijk in het zicht van de gast bereiden. Begin de dag bij ons met lekkere koffie en fijn gebak en geniet van lekkere tosti’s en soep tijdens lunch. Of sluit de dag af onder het genot van een biologisch biertje of sapje.

Onze menukaart is samengesteld met hart voor de omgeving. Lokale betrokkenheid vinden we belangrijk en komt dan ook zeker naar voren in onze bedrijfsvoering. Brood van bakkerij Tom van Otterloo uit De Steeg en mooie producten van biologische boerderijwinkel De Nieuwenburgt uit Spankeren zijn enkele voorbeelden van onze lokale samenwerking'.

Logo Carolinahoeve

Vervolg

Vanwege de coronamaatregelen is het een uitdagende periode om een horeca-onderneming te starten. Het opstarten zal dan ook rustig aan plaatsvinden, met in eerste instantie een koffie-to-go.

In het eerste weekend van juli staat het openingsweekend gepland. Iedereen is dan welkom om een kijkje te komen nemen. Er zullen verschillende activiteiten georganiseerd worden samen met Natuurmonumenten. Hoe het programma er precies uitziet kunnen we vanwege de coronamaatregelen nog niet zeggen. Wat we wel weten is dat we dit weekend feestelijk de officiële start geven aan de heropening van de Carolinahoeve.

Schotse hooglanders

Samenwerking

Natuurmonumenten heeft alle vertrouwen in de samenwerking. Boswachter José Lamain:'Het gedachtegoed van de nieuwe ondernemers sluit naadloos aan op de weg die Natuurmonumenten in is geslagen. Natuurlijke uitstraling in concept, maar vooral ook op je bord. Duurzaamheid, lekker eten en tegelijkertijd nog wat leren over de natuur, dat wil toch iedereen. Natuurmonumenten vindt het belangrijk dat de horeca in de gebieden voeding verstrekt, waarbij zoveel mogelijk rekening gehouden wordt met mens en natuur. En dat zit bij deze bij deze ondernemers wel goed, de voorliefde voor de natuur zit in hun DNA'.

Gewoon biggenkruid

Gebouw en omgeving

Natuurmonumenten maakt het gebouw extra geschikt als verblijfplaats voor vleermuizen en zaaien we het erf in met een kruidenrijk bloemenmengsel. Het mengsel bevat soorten zoals, Muizenoortje, Gewoon biggenkruid en Hazenpootje. Soorten die tot de verbeelding spreken en bijdragen aan geschikt leefgebied voor insecten, zoals de wilde bij.

'De Carolinahoeve is niet alleen een plek waar onze bezoekers prettig kunnen verblijven, ook voor onze bosbewoners is deze locatie van grote waarde. Dat willen we graag zo houden en waar mogelijk verbeteren'.

Wil je de metamorfose van de Carolinahoeve met eigen ogen zien? Loop dan de groene route vanaf parkeerplaats de Lappendeken.

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Toegankelijkheid

logo