OERRR Help vogels de winter door

Bezoekerscentrum Veluwezoom organiseert in januari altijd leuke activiteiten voor kinderen én vogels. Door de maatregelen kunnen deze jammer genoeg niet doorgaan, maar je kunt wel thuis aan de slag. Doe jij ook mee?

Help de vogels in de winter

Maak een voederhuisje

Het is super leuk om tijdens je schoolwerk pauze even naar de vogels in je tuin te kijken. Ze zijn druk in de weer om zo veel mogelijk voedsel te vinden. Dat is natuurlijk niet makkelijk in de winter. Fijn om ze een handje te helpen. 

Groepen mussen die met elkaar ruziën of een verdwaasde merel de les lezen. Als je wat langer kijkt zie je dat er heel veel gebeurd in de tuin. Het helpt om iets lekkers voor de vogels op te hangen. Zo komen ze vaker en met vrienden op bezoek. Zaden, pinda's, vetbollen, speciale vogelpindakaas, ze vinden het allemaal lekker.

Het is heel makkelijk én leuk om zelf een voederhuisje voor ze te maken? Je hebt er maar weinig voor nodig; een leeg en schoon pak melk, touw, knutsel spulletjes, wat lekkers en je eigen creativiteit.

Klik hier voor de beschrijving en ga snel aan de slag.

Doe mee met de tuinvogel bingo

Als je de tuinvogels naar je tuin hebt gelokt kun je spotten welke soorten je allemaal in de tuin ziet. Daarvoor kun je de tuinvogel bingo gebruiken. Met je ouders, broertjes en zusjes voor het raam. Wie roept er als eerste BINGO!?

Klik hier voor de tuinvogelbingo kaart

Tuinvogelbingo

Tel mee met de jaarlijkse tuinvogeltelling

Nu je, als het goed is, veel vogels in je tuin hebt gelokt en weet welke soorten het zijn kun je makkelijk meedoen met de tuinvogeltelling.

Tel op 29, 30 of 31 januari één keer een half uur alle vogels in jouw tuin en help mee met de Vogelbescherming en Sovon. Zij doen al lang onderzoek naar de vogels in Nederland zodat ze meer leren om ze beter te beschermen. Daarnaast is het ook nog eens heel leuk om samen met jouw gezin in deze lockdown te doen. 

Klik hier voor meer informatie en meedoen 

(door te klikken wordt je doorverwezen naar de website van de Vogelbescherming)

Pimpelmees in de top 3 van de tuinvogeltelling

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

    Bezoekerscentrum Veluwezoom
  • Heuvenseweg 5a, 6991 JE Rheden (GD)
  • 026 - 497 91 00
  • [email protected]
  • Parkeerplaats HeuvensewegHeuvenseweg 5, 6991 JE Rheden (GD)Routebeschrijving

    Vanaf hier naar Bezoekerscentrum Veluwezoom: Wandel vanaf de parkeerplaats in de richting van de vlaggen. Volg het klinkerpad naar het bezoekerscentrum.

logo