Ga direct naar inhoud
Nieuws

Ledencommissie op werkbezoek

19 mei 2023 | Liesbeth Meijer

Op 12 mei jongstleden ging de ledencommissie voor een werkbezoek de grens over. In de Noordoostpolder bezochten we eerst het Waterloopbos en daarna het voedselbos. Omdat het Waterloopbos een bijzondere combinatie van natuur en jonge cultuurhistorie is vonden we het een bezoek waard. Twee leden van de Ledencommissie van Flevoland en Zwarte Meer sloten aan bij de interessante rondleiding langs de waterloopkundige modellen in dit mooie bos.


Voedselbos Emmeloord

Tijdens de lunch wisselden we kennis en ervaringen uit over het functioneren en werkwijze van beide Ledencommissies. Mooie gesprekken die zeker een vervolg krijgen, want we kunnen van elkaar leren.

In de middag bezochten we het 6 ha grote voedselbos in Emmeloord. Tijdens de rondleiding werd duidelijk dat dit voedselbos is ontstaan uit een ‘gewoon’ bos. Door een ziekte in het bos moesten veel bomen worden gekapt. De ontstane ruimte is gevuld met fruitbomen, groenten en kruiden. Het voedselbos wordt onderhouden door vrijwilligers. De belangrijkste doelen van het voedselbos zijn; natuurwaarden vergroten, sociale cohesie door activiteiten in het voedselbos en stad-landrelatie laten groeien door kennis van voedselbossen. Kinderen en volwassenen leren hier wat er kan groeien, wat en hoe je van de oogst kan eten en hoe je het zo,n voedselbos moet onderhouden. (Bron:www.voedselbosemmeloord.nl)

Het was een zonnige, gezellige, waardevolle en leerzame dag!

Liesbeth Meijer