Welkom in Zeeland

Zeeland

Zeeland

Welkom in Zeeland

Zeeland is de provincie met weidse uitzichten, ruige natuur en de wind door je haar. Indrukwekkende aantallen vogels in de lucht en een geheimzinnige wereld onderwater.

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Zeeland
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Projecten
 • Over de provincie

  Zuidwestelijke delta

  De zandplaten die je in de delta vindt, zijn voor ruim honderdduizend tureluurs, rosse grutto’s, zilverplevieren en wulpen een noodzakelijke pleisterplaats tijdens de trek. Uitgeput komen ze hier aan, om weer aan te sterken voor de verdere reis. Maar, de zandplaten die bij eb droogvallen kalven stukje bij beetje af waardoor er jaar in, jaar uit minder plek is voor vogels om voedsel te zoeken en zeehonden om hun jongen te zogen.

  Luchtfoto zandplaten Oosterschelde

  Roggenplaat gered!

  Om de Zeeuwse Roggenplaat in de Oosterschelde te redden, heeft Minister Schultz van Haegen van het ministerie van Infrastructuur & Milieu gemeld de resterende 6,3 miljoen euro beschikbaar te stellen. Natuurmonumenten is hier erg blij mee. Alles wat er nodig is om de zandplaten te redden, is af en toe een fikse berg zand. De natuur doet de rest. Zo verandert de Oosterschelde niet in een badkuip!

  Lees meer over de Zuidwestelijke delta

  Zeeland

  Agenda

  Voorjaarswandeling door de Zeepeduinen
  za 28 mei
  Wandelen

  Voorjaarswandeling door de Zeepeduinen met lunch

  Tijdens deze wandeling door de ongerepte Zeepeduinen geniet je van het gevarieerde duinlandschap. Je eindigt de wandeltocht met een lunch bij pension ‘Even Buiten’.

  Wandelen
  za 28 mei
  Op pad met kinderen

  Smakelijke wandeling Zwaakse Weel

  Ga mee op ontdekkingstocht in natuurgebied de Zwaakse Weel en maak kennis met de smaken van het gebied tijdens een proeverij.

  Kattendijkse Plaat
  zo 29 mei
  Wandelen

  Slikkentocht Kattendijkse Plaat - Oosterschelde

  Wandel samen met een gids over de bodem van de Oosterschelde en maak kennis met de vogelrijkdom van het grootste en natste nationale park van Nederland. Er zijn thema-excursies met de zonsopgang, een avondwandeling, zoeken naar bodemdieren en vogels kijken in de trekperiode.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

  Zeeland

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo