Ga direct naar inhoud

Veldbezoek aan het Koningsdiep met Ledencommissie Fryslân

Veldbezoek aan het Koningsdiep met Ledencommissie Fryslân

Waar

Friesland

Vertrekpunt

Kosten

Volwassen
  • Normaal€ 4,00
  • Ledenprijs€ 4,00
Activiteit

Veldbezoek aan het Koningsdiep met Ledencommissie Fryslân

Let op: je kunt je aanmelden voor 10:00 of voor 11:00 uur door rechtsboven in de kalender met de muis op de datum te klikken en één van de twee te selecteren.

Ledencommissie Fryslân organiseert op 7 oktober in samenwerking met de boswachters een veldbezoek voor leden van de noordelijke provincies. In de gebiedsontwikkeling Koningsdiep wordt 500 ha nieuwe natuur rondom het "Alddjip" (Koningsdiep) gerealiseerd waarin aan het water van de beek meer ruimte wordt gegeven. Dit resulteert in een verbetering van de waterkwaliteit door meer biodiversiteit en een klimaatbestendig beekdal. Jacob de Bruin, ecoloog van Natuurmonumenten zal op de startplaats, camping De Sieghorst vertellen over het project Koningsdiep en de plannen voor aanpassingen bij onder andere de Grutte Slenk en landgoed De Slotplaats.

Na de presentatie gaan we met eigen vervoer naar een parkeerplaats 1,5 km verderop en dichtbij het Koningsdiep en de Grutte Slenk. Vanaf die parkeerplaats is het ongeveer 5 à 10 minuten lopen naar het Koningsdiep en vervolgens 10 à 15 minuten naar de Grutte Slenk. In plaats van lopen kun je dit ook doen met de eigen fiets. Bij de Grutte Slenk test Jan van der Broek de kwaliteit van water uit het Koningsdiep en de Grutte Slenk. Deelnemers kunnen ook zelf een potje water meenemen uit hun beek, rivier of sloot om te laten testen hoe het gesteld is met die waterkwaliteit. (Het kan zijn dat we in verband met de tijd niet alle meegenomen potjes water kunnen testen.)

Voor dit veldbezoek wordt een eigen bijdrage van € 4,00 gevraagd. Wij zorgen voor koffie, thee en appelgebak. Inschrijving is mogelijk voor maximaal 2 x 20 personen op de volgende starttijden:

  • 10.00 uur
  • 11.00 uur

Meld je hierboven aan voor één van beide starttijden door in de kalender met je muis op 7 oktober te klikken en één van de twee te selecteren. 

Indien je verhinderd bent en je hebt je al aangemeld dan horen we dat graag bij voorkeur via [email protected] of op de dag zelf via 06-22396297.

Graag tot ziens op 7 oktober!

Ledencommissie Fryslân

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid