Provincie

Utrecht

Eekhoorn

Welkom in Utrecht

In Utrecht vind je een nieuw parkbos op Landgoed Haarzuilens, de oude Kaapse Bossen middenin Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, weidevogelparadijs Eemland bij Eemnes en het laatste stukje hoogveen van Utrecht in het Soesterveen bij Soest. Kom kijken!

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Utrecht
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Projecten
 • Over de provincie

  Op pad met de boswachter

  Het hele jaar organiseren we activiteiten voor jong en oud. Ga ook op stap met de boswachter! Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten. Kom luisteren naar de weidevogels in Eemland, ga op zoek naar de mooiste paddenstoelen in de Kaapse Bossen of zet je in voor de Wilde Bloemen en kom zaadbommetjes maken in Haarzuilens. Tot dan!

  Ontdek de natuurgebieden van Natuurmonumenten in Utrecht

  Coelhorst
  Eemland
  Haarzuilens
  Op Hees
  Kaapse Bossen
  Soesterveen

  Op pad met de boswachter

  Het hele jaar organiseren we activiteiten voor jong en oud. Ga ook op stap met de boswachter!

  Klik voor het overzicht

  Waterbeleefpad 't Natte Laand

  Een avontuurlijke tocht met uitdagende hindernissen en spannende overtochten. Onderweg steek je slootjes over met het trekpontje, een wiebelvlot of stapstenen. Laat je verrassen en haal droog de overkant!

  Probeer het zelf!

  Buitenlessen in de natuur

  School saai? Niet bij Natuurmonumenten! Kom met je klas naar buiten en ervaar hoeveel je kunt leren van een dag in de natuur.

  Klik hier
 • Fietsen

  Fietsroute langs de allermooiste Vechtplassen

  Tussen de Vecht en de Utrechtse Heuvelrug ligt het gebied van de Vechtplassen. Het waterrijke laagveengebied is ruim 3.000 hectare groot en bestaat uit verschillende natuurgebieden die min of meer aan elkaar verbonden zijn.

  • 36 km
 • Wandelen

  Wandelroute Landgoed Haarzuilens

  Ontdek tijdens deze wandeltocht de rijke cultuurhistorie en natuur van landgoed Haarzuilens, aan de rand van de stad Utrecht. Wandel door bloemrijke hooilanden, de moestuin, boomgaarden, akkers, het dorp Haarzuilens, het kasteel en parkbos de Haar.

  • 11 km
 • Utrecht

  Agenda

  Ronald Messemaker
  wo 19 mei
  Webinar

  ‘Van Aalscholver tot Zomertaling’ – Online lezing over moerasvogels

  Boswachter Ronald Messemaker is al veertig jaar fervent vogelaar. In zijn lezing ‘van Aalscholver tot Zomertaling’ neemt hij je mee naar de veelzijdige vogelwereld van De Wieden, een fantastisch vogelparadijs in Overijssel. In dit weidse landschap met z'n hooilanden, kolkjes, trekgaten, rietvelden en moerasbos wemelt het van de vogels. Startend en eindigend met de winter passeren talrijke soorten de revue, met tips waar en wanneer je al die vogels kunt zien.

  Ga mee naar de wondere wereld van insecten
  do 10 jun
  Webinar

  Ga mee naar de wondere wereld van de insecten

  Kijk mee naar jagende hoornaars in de bloemenweide, bezoek bijenhotels, vlieg mee met libellen en juffers en verwonder je over de vele mooie dag- en nachtvlinders! Deze online lezing duurt ongeveer anderhalfuur. Laat je door Luc Hoogenstein, bioloog en boswachter ecologie bij Natuurmonumenten meenemen en verrassen.

  Zomeravondwandeling in de Kaapse Bossen
  di 29 jun
  Wandelen

  Zwoele zomeravondwandeling in de Kaapse Bossen

  Ervaar de rust van een zwoele zomeravond in de Kaapse Bossen.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Parkeerplaats Groene Entree Kaapse Bossen
  • Maarsbergseweg, 3941 MJ Doorn (UT)
  • Vanuit Utrecht, volg de A12 richting Arnhem. Neem afslag 21 (Maarn) richting Wijk bij Duurstede (N227, Amersfoortseweg). Na 3,6 km linksaf de Dorpsstraat op richting Leersum (N225). De Dorpsstraat gaat over in de Leersumsestraatweg.

  Utrecht

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo