Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Provincie

Utrecht

Eekhoorn

Welkom in Utrecht

In Utrecht vind je een nieuw parkbos op Landgoed Haarzuilens, de oude Kaapse Bossen middenin Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug, weidevogelparadijs Eemland bij Eemnes en het laatste stukje hoogveen van Utrecht in het Soesterveen bij Soest. Kom kijken!

Natuurmonumenten

Boswachter van dit gebied

Meer over Utrecht
 • Nieuws
 • Routes
 • Agenda
 • Projecten
 • Over het gebied

  Op pad met de boswachter

  Het hele jaar organiseren we activiteiten voor jong en oud. Ga ook op stap met de boswachter! Klik hier voor een overzicht van alle activiteiten. Kom luisteren naar de weidevogels in Eemland, ga op zoek naar de mooiste paddenstoelen in de Kaapse Bossen of zet je in voor de Wilde Bloemen en kom zaadbommetjes maken in Haarzuilens. Tot dan!

  Ontdek de natuurgebieden van Natuurmonumenten in Utrecht

  Coelhorst
  Eemland
  Haarzuilens
  Op Hees
  Kaapse Bossen
  Soesterveen

  Op pad met de boswachter

  Het hele jaar organiseren we activiteiten voor jong en oud. Ga ook op stap met de boswachter!

  Klik voor het overzicht

  Waterbeleefpad 't Natte Laand

  Een avontuurlijke tocht met uitdagende hindernissen en spannende overtochten. Onderweg steek je slootjes over met het trekpontje, een wiebelvlot of stapstenen. Laat je verrassen en haal droog de overkant!

  Probeer het zelf!

  Buitenlessen in de natuur

  School saai? Niet bij Natuurmonumenten! Kom met je klas naar buiten en ervaar hoeveel je kunt leren van een dag in de natuur.

  Klik hier
 • Wandelen

  Wandelroute Eemland, vlak bij Eemnes

  Wandel door het weidse oer-Hollandse landschap bij Eemnes. Kijk vogels bij de kijkhut.

  • 8 km
 • Wandelen

  Rondje Helenaheuvel in de Kaapse Bossen

  Ontdek de prachtige Kaapse Bossen op de Utrechtse Heuvelrug. Een heuvelachtig bosgebied vol natuurschoon en cultuurhistorie.

  • 1.8 km
 • Utrecht

  Agenda

  OERRR Vogelhuisjes timmeren
  vr 27 dec
  Op pad met kinderen

  OERRR vogelhuisje timmeren op landgoed Haarzuilens

  Wat is er nou leuker dan vogelgezinnetjes in je tuin!? Timmer in de kerstvakantie je eigen vogelhuisje en help de koolmezen in je tuin aan een fijne en een veilige broedplek!

  OERRR Vogelhuisjes timmeren
  do 02 jan
  Op pad met kinderen

  OERRR vogelhuisje timmeren op landgoed Haarzuilens

  Wat is er nou leuker dan vogelgezinnetjes in je tuin!? Timmer in de kerstvakantie je eigen vogelhuisje en help de koolmezen in je tuin aan een fijne en een veilige broedplek!

  Warm welkom in de Kaapse Bossen
  zo 05 jan

  Winterse wandeling met de boswachter door de Kaapse Bossen

  Begin het nieuwe jaar met een frisse, winterse wandeling door de Kaapse Bossen. Na de wandeling wacht een knapperend houtvuur en een hartverwarmende cider om je weer op te warmen.

  Bezoekersinformatie

  Bereikbaarheid

   Parkeerplaats Groene Entree Kaapse Bossen
  • Maarsbergseweg 1, 3941 MJ Doorn (UT)
  • Vanuit Utrecht, volg de A12 richting Arnhem. Neem afslag 21 (Maarn) richting Wijk bij Duurstede (N227, Amersfoortseweg). Na 3,6 km linksaf de Dorpsstraat op richting Leersum (N225). De Dorpsstraat gaat over in de Leersumsestraatweg.
  Utrecht

  Nieuws van de boswachter

  Direct naar

  logo