Ga direct naar inhoud
Natuurgebied

Achterhoek

  • Erfgoed ontdekken
  • Eten en drinken
  • Fietsen
  • Hardlopen
  • Honden niet toegestaan
  • Mountainbiken
  • Geschikt voor rolstoel
  • Wandelen
 • Bekijk alle routes
landhek met logo Velhorst

Welkom in de Achterhoek

In de Achterhoek vind je allerlei landschappen. Het kleinschalige landschap van de Graafschap, met door fraaie parktuinen omgeven landhuizen. De uitgestrekte bossen op de heuvels van Montferland. En de bijzondere hoogveengebieden en beekbegeleidende bossen rondom Winterswijk. Ontdek het verhaal achter de bijzondere Natuurmonumentengebieden in deze regio.

Meer over Achterhoek

Over het gebied

De Achterhoek is in elke jaargetijde prachtig. Geniet er in het voorjaar van de parkbossen en beekbegeleidende bossen, waar stinzenplanten en andere voorjaarsbloeiers de bodem bedekken met gekleurde tapijten. Of kom later in het jaar voor de geurig bloeiende azalea's en de rododendrons op de landgoederen, of de orchideeënrijke graslandjes in het hoogveen. De statige beukenlanen van de landgoederen zijn het hele jaar door de moeite waard. Evenals de kleinschalige landschappen met boerennatuur en landgoederen met bolle akkers, grazige weilanden en bossen met slingerende beekjes.

Natuurmonumenten heeft in de Achterhoek verschillende wandelroutes en fietsroutes voor je uitgezet en organiseert er allerlei prachtige, leuke en boeiende activiteiten voor jong en oud.

De natuurgebieden in de Achterhoek zijn gegroepeerd in drie deelgebieden: de Graafschap, Montferland en Winterswijk.

Coulissenlandschap in de Achterhoek

De natuurgebieden in de Achterhoek voor je op een rijtje:

Deelgebied De Graafschap

In het kleinschalige landschap van De Graafschap vind je nog authentieke boerderijen, door fraaie parktuinen omgeven landhuizen en zelfs een middeleeuws kasteel.

Deelgebied Montferland

In Montferland kun je eindeloos wandelen door de bossen die zich uitstrekken over de stuwwal.

Deelgebied Rondom Winterswijk

Rondom Winterswijk vind je zeldzaam hoogveen, maar ook pittoreske beekjes die zich al slingerend een weg banen door het kleinschalige landschap met bijzondere bosjes.

Rondom Winterswijk vind je zeldzaam hoogveen, maar ook pittoreske beekjes die zich al slingerend een weg banen door het kleinschalige landschap met bijzondere bosjes.

Korenburgerveen
Achterhoek

Agenda

Bezoekersinformatie

Bereikbaarheid

Achterhoek

Nieuws

Direct naar