Om je beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Met de cookies volgen wij en derde partijen jouw internetgedrag binnen onze site. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media. Als je verdergaat op onze website gaan we ervan uit dat je dat goedvindt. Meer weten en instellingen.

Mountainbiken

MTB-route Montferland

Mountainbiken

MTB-route Montferland

Een bosrijke route voor gevorderde mountainbikers door de heuvels van Montferland. De hoogteverschillen maken deze 26 km lange route tot een mooie uitdaging.

Let op i.v.m. droogte: Er zijn mulle stukken op de route en op de afdalingen is een ‘ribbeleffect’ ontstaan, waardoor de afdalingen een stuk lastiger zijn. Matig alsjeblieft je snelheid op de afdalingen! We zitten met smart te wachten op regen. Zodra er voldoende valt, kunnen wij de route weer in orde maken.

Deze route van 26 km is gemarkeerd met de gebruikelijke aanduiding van twee cirkels en een driehoek. Op de routebordjes staat in een cirkeltje ook een codering (bijv. A1a). Geef bij calamiteiten deze code door aan de hulpdiensten, zij weten dan waar je je bevindt.

MTB-vignet verplicht

Om de mountainbiketracks te mogen rijden heb je een MTB-vignet nodig. Koop je MTB-vignet online.

Je vignet is direct geldig en verplicht in Nationaal Park Veluwezoom, Nationaal Park De Loonse en Drunense Duinen, Bergherbos-Montferland, Voorsterbos-Waterloopbos en Beetsterzwaag. In de andere natuurgebieden is een MTB-vignet gewenst.

Bekijk de lokale verkooppunten

Praktische informatie

Bereikbaarheid

Aanreisinformatie auto

Voer 7037 CH Beek in je navigatiesysteem in of neem de A12 (Utrecht-Arnhem-Emmerich). Ga bij afslag Beek de snelweg af. In dorpskern Beek bij rotonde rechtsaf. Voorbij kerk eerste links: Peeskesweg. Uitspanning ’t Peeske ligt na circa 500 m aan de rechterhand.

Aanreisinformatie openbaar vervoer

’t Peeske is per bus bereikbaar vanaf NS-station Doetinchem.

Praktisch

Extra informatie

  HuisregelsRespecteer de Natuur; de MTB-route is speciaal aangelegd om te voorkomen dat er door kwetsbare natuur wordt gefietst. We verzoeken je dan ook om niet buiten de route of buiten andere fietspaden te gaan. Dank je!

  De route

   Startpunt

  1Uitzicht op Kilder en Doetinchem

  Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht. Vlak voor je ligt het dorp Kilder, verderop zie je Doetinchem.Het contrast tussen de heuvels van Montferland en het vlakke land eromheen is ontstaan sinds de voorlaatste ijstijd. Enorme ijsmassa's uit het noorden hadden steenmassa's voor zich uitgeschoven, die achterbleven toen het ijs wegsmolt. Zo ontstonden de Utrechtse en de Sallandse heuvelrug, en de heuvels van Veluwezoom en Montferland.

  Uitzicht op Kilder en Doetinchem
  Uitzicht op Kilder en Doetinchem
  Uitzicht richting Kilder
  Uitzicht op Kilder en Doetinchem

  2Markant Outdoorcentrum

  Mountainbikers kunnen bij Markant Outdoorcentrum gratis parkeren om vanaf daar de route van het Montferland te gaan fietsen. Op het terrein van Markant zelf ligt een MTB-track van 1,5 km die iedere mountainbiker gratis mag gebruiken als warming up! Bij de uitgifte van huurmountainbikes is altijd instructie met oefenparcours inbegrepen en huurders krijgen een MTB-helm, een rugzakje met daarin reparatie - en EHBO setje mee. Markant is altijd telefonisch stand by.

  3De Motte van Zeddam

  Je staat hier bij de grootste motteheuvel van Nederland. Rond het jaar 1000 werd de top van de heuvel handmatig opgehoogd met minstens 7 meter, om een plateau te vormen. Op dit plateau zijn resten gevonden van 5,5 meter dikke muren van een versterking. Op de foto hier onder zie je een maquete van deze motte.Tegenwoordig bevindt zich boven op de motte een hotel-restaurant. 

  De Motte van Zeddam
  De Motte van Zeddam

  4Uitkijktoren Hulzenberg

  Wil je het Bergherbos wel even van boven af bekijken? stap hier dan even af en volg het pad naar links. Beklim de ruim 20 meter hoge uitkijktoen, het uitzicht is de moeite meer dan waard.

  Uitkijktoren Hulzenberg
  Uitkijktoren Hulzenberg
  Uitkijktoren Hulzenberg uitzicht
  Uitkijktoren Hulzenberg

  5Uitspanning 't Peeske

  Uitspanning 't Peeske is een van de startpunten van deze route. Heb je nog geen vergunning dan kun je hem hier nog kopen.

  Uitspanning 't Peeske
  Uitspanning 't Peeske
  Uitspanning 't Peeske
  Uitspanning 't Peeske
  logo

  Ook zo genoten van deze route? Help de natuur. Ga naar nm.nl/nieuwlid.